Involuția mintală


            Nu am suportat niciodată oamenii încuiați la minte. Nu oamenii ignoranți din cauza lipsei surselor de informare, a educației, nu, oamenii ignoranți de bunăvoie, care nu vor/pot/știu să se deschidă unui subiect. Să accepte faptul că există o alternativă și la opinia lor.

            Nu, dom’le, încuiații la minte o vor ține la nesfârșit pe a lor, mai ales dacă nu au argumente. Pentru că, din moment ce sunt încuiați, este perfect normal să nu aibă argumente. Singurul lor argument este „că așa zic eu și voi sunteți proști/ipocriți!”. Și dacă tu, om normal la cap, ba chiar dotat și cu anumite abilități intelectuale, îndrăznești doar a-i contrazice, aducându-le dovezi științifice/medicale/legale, apăi potopul! Să vezi ce ți-o iei. Cu injurii, cu aberații, cu tot ce poate oferi limitarea lor intelectuală și lexicală!

            Și nu se vor opri la a lua în derâdere argumentele tale perfect valide, nu! Care ar mai fi farmecul? Se vor lega ba de aspectul tău fizic, ba de numele tău, cine mai știe, de modul tău de exprimare, îți vor găsi nod în papură în orice cuvințel. Ba mai mult, te vor trata cu aroganță. Că doar, cine ești tu, de îndrăznești să pui la îndoială credințele lor absolute, indiscutabile! În concluzie, te vor măcelări! Te vor persecuta până ce te vor aduce la tăcere.

            Așadar, sfatul meu sincer e să te ferești de la a intra în discuție cu un astfel de om. Nu se merită. Te obosești, atât fizic, cât mai ales psihic. Că vrei să deschizi ochii unor oameni orbi la rațiune, care nu știu ce e aia conștiintă, că vrei să contribui la schimbarea mentalităților, că nu suporți aroganțele..crede-mă că nu vei schimba nimic! Încuiații la minte nu ascultă/înțeleg, ei aud/văd ce zici/scrii, dar în veci nu te vor lua în serios! E o luptă pierdută din start.

           Pe mine încă mă frapează astfel de oameni, și sincer prima reacție, primul impuls (absolut fireasc) este să zbier la ei. Să-i zdruncin puțin, poate doar așa vor căpăta și ei puțină rațiune. Eu, care n-am călătorit prin străinătățuri, mă întreb: așa o fi și prin alte părți?

Reclame

2 gânduri despre „Involuția mintală

  1. Buna ziua,

    Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache care este foarte bolnava . Este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere 35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport .

    Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ametelile .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
    Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.

    dumitru_gabriela31@yahoo.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s